Başlık için Turizm Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 57, listelenen: 1-20
-
Aksaray ilinin sportif olta balıkçılığı potansiyelinin belirlenmesi ve turizm açısından değerlendirilmesi
(Kent Akademisi, 2022)Turizm, ziyaret edilen destinasyonun ekonomisine çok büyük katkı sağlayan bir sektördür. Bu sebeple dünya üzerindeki tüm destinasyonlar sahip oldukları doğal ve kültürel çekiciliklerini kullanarak daha fazla turist çekmek ... -
Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Aksaray kent merkezindeki yeme-içme mekânları algısı
(2018)Bu çalışmada, Aksaray Üniversitesi merkez kampüsünde öğrenim gören öğrencilerin Aksaray kent merkezinde yer alan yeme-içme mekânları algılarının belirlenmesi amaçlanmaktadır. 2006 yılında Aksaray Üniversitesi kurulmuş ve ... -
Alternatif turizm çeşidi olarak ekolojik turizm: Hasan Dağı örneği
(Aksaray Üniversitesi, 2017)Doğal çevreye etkileri en az olan ve yerel halk içinde ekonomik faydalar sağlayan ekolojik turizmin (ekoturizm) önemi her geçen gün artmaktadır. Ekolojik turizm kavramı, turizm ve çevre arasındaki ilişkinin önemi ve ... -
Antecedents and consequences of employee voice behaviour among front-line employees in Turkish hotels
(2013)This paper explores antecedents and consequences of employee voice behaviour among front-line employees working in the hospitality industry in Turkey. Data were collected from 594 front-line service employees working in ... -
Assessment of resources for geotourism development: integrated SWARA‑COBRA approach under spherical fuzzy environments
(Springer Heidelberg, 2024)Determining the quantitative values of geosites, which constitute the primary supply sources of geotourism, has an important role in developing geotourism. For this reason, the number of studies determining the values of ... -
Aşçının kişisel özellikleri ile mesleki yetkinliklerinin tespitine yönelik bir çalışma
(Gazi Üniversitesi, 2017)Bu araştırmanın amacı sıcak mutfak aşçısının sahip olması gereken kişisel özellikler ile mesleki bilgi ve becerileri tespit etmektir. Bu kapsamda aşçıda bulunması gereken kişisel özellikler ile mesleki yeterlilik ve ... -
Ayasofya-i Kebir cami-i’nin ibadete açılmasının dünya basınında yansımaları ve turizm faaliyetlerine etkisi
(TÜBİTAK, 2020)Bu çalışmanın amacı; 10 Temmuz 2020 tarihinde ResmiGazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile hukuki statüsü değiştirilerek müzeden camiye çevrilen ve ibadete açılma sürecinde Ayasofya ile ilgili uluslararası basının ... -
Bibliometric profile of the postgraduate dissertations written in the field of gastronomy
(Aksaray Üniversitesi, 2018)This study has been prepared with the purpose of making a general evaluation of the postgraduate dissertations related to the field of gastronomy conducted between the years 1987-2018 (Until February) in the framework ... -
Bilgisayar oyunları ve bağımlılık: Üniversite öğrencileri üzerine bir alan araştırması
(İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2016)Geride kalan birkaç on yıl içerisinde yaşanan teknolojik gelişmeler, kitle iletişim araçlarının yapısı ve işleyişinde önemli değişiklikler meydana getirmiştir. İnternetle artan sanal uzam etkileşimleri ve yoğun enformasyon ... -
Bilinçli farkındalık, mesleki bağlılık ve ruminatif düşünme ilişkisi: turizm rehberliği öğrencilerine yönelik bir araştırma
(Rahman Temizkan, 2022)Bu çalışmanın amacı, turizm rehberliği öğrencilerinin bilinçli farkındalıklarının mesleki bağlılık ve ruminatif düşünme üzerindeki etkisini ayrıca bilinçli farkındalıkları ile mesleki bağlılıkları arasında ruminatif ... -
Bir bilim dalı olarak önoloji
(Quarterly in Year, 2021)Türkiye, sahip olduğu toprak yapısı ve iklimi sayesinde asma bitkisinin yetişmesine dolayısıyla gerek sofralık gerekse şaraplık üzümün elde edilmesine uygun bir ülkedir. Türkiye bağ alanı ve üzüm üretim miktarı bakımından ... -
Bir toplum temelli turizm örneği olarak sonsuz Şükran köyü
(Ayla Kaşoğlu, 2019)Farklı kültürel özelliklere sahip insanlar, kendi yaşadıkları çevre dışındaki kültürel yaşamlara ilgi duymaktadırlar. Bu farklı kültürleri tanıma isteği, insanların kendi çevrelerinden uzaklaşmalarına, yeni yerler ... -
Deneyimsel turist rehberliği: kavramsal bir çerçeve ve model önerisi
(Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, 2022)Günümüzdeki teknolojik, ekonomik, sosyal ve psikolojik gelişmeler; tüketicinin ihtiyaçlarının, beklentilerinin ve isteklerinin bireysel yönünü daha baskın hale getirmektedir. Dolayısıyla turizm; bireyselleşme noktasında ... -
Dışarıya yemek hizmeti veren (catering) işletmelerde çalışanların iş güvenliği bilgilerinin değerlendirilmesi
(Aksaray Üniversitesi, 2014)Yapılan çalışmalar, dışarıya yemek hizmeti veren (catering) işletmelerde çok fazlasıyla iş kazası ve yaralanmanın olduğunu göstermektedir. İş güvenliğine yeterince önem verilmemesi ve/veya bilgi eksikliği iş kazalarının ... -
The effect of airline lounge services on the selection of airline
(Yusuf Karakuş, 2021)The services provided at lounges, designed in line with various needs with the purpose of enabling the passengers to make use of the waiting time at the airports, affect the selection of airlines. In this study, the effect ... -
The effect of COVID-19 on tourists' attitudes and travel intentions: an empirical study on camping/glamping tourism in Turkey during COVID-19
(Established Publishers, 2023)Purpose - In this study, visitors' attitudes and behavioural intentions towards camping/glamping tourism in Turkey during the pandemic were investigated using the extended theory of planned behaviour (TPB). The model has ... -
The future of salt lake basin and evaluation the context of sustainable destination management as an attractivenes
(Aksaray Üniversitesi, 2017)This research was prepared with the aim of evaluating the current and future situation of the Salt Lake basin which is a natural attraction and home to many endemic species, as well as an important route in the migration routes ... -
Garson mesleğine yönelik performans değerlendirme kriterlerinin geliştirilmesi üzerine bir araştırma: Ankara 5 yıldızlı otel işletmeleri uygulaması
(Detay Yayıncılık, 2018)Otel işletmelerinde çalışanların işini sevmesi, konuklara en iyi hizmeti sunması, onları memnun etmesi ve beklentilerini karşılaması, bunu yaparken de kendini geliştirmesi ve insan ilişkilerinde başarılı olması oldukça ... -
Gastronomi turizmi kapsamında Aksaray ili Güzelyurt (Gelveri) yöresel mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tatlarının değerlendirilmesi
(2016)Soyut kültürel mirasın somut yansıması olarak ifade edilen ve geçmişten günümüze içinde bulunduğu toplumla var olmuş yerel yiyecek içecek kültürü, günümüzde turizm faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendi ...