Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Duru, Asuman" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Şeftali Posasının Yonca Silajlarında Karbonhidrat Kaynağı Olarak Kullanılma Olanakları
    (İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Derneği, 2024) Kayar, Tamer; Gümüş, Erinç; Sevim, Behlül; Ayaşan, Tugay; Duru, Asuman
    Bu çalışmada, farklı dozlarda şeftali posası ilavesinin yonca silajlarının kimyasal kompozisyon ve fermentasyon özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma kapsamında, katkı maddesi olarak şeftali posası, % 0 (kontrol), % 5 ve % 10 düzeylerinde yonca silajlarına eklenmiştir. Araştırmadan elde edilen verilerin değerlendirildiğinde, şeftali posası katkısı silajların kuru madde ve ham protein içeriğini düşürmüştür (P<0.001). Ayrıca % 5 şeftali posası ilavesi, kontrol grubuyla karşılaştırıldığında NDF (P<0.05) ve ADF (P<0.01) içeriklerinde düşüşe neden olmuştur. Laktik asit (P<0.05), asetik asit (P<0.001), propiyonik asit (P<0.001), bütirik asit (P<0.01) içerikleri kontrol grubunda en düşük değerde iken, % 5 şeftali posası katkılı grupta pH içeriği en düşük düzeyde olduğu tespit edilmiştir (P<0.05). Araştırma sonunda, yonca silajları üzerindeki etkilerinin farklı dozlar ve/veya ekstraksiyon yöntemleri kullanılarak değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

| Aksaray Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Aksaray Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aksaray, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim