Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Benli, Sercan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    An Investigation of the Change of Career Expectations of Students in Cookery Education in the Scope of the Effects of COVID-19
    (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023) Can, Mehmet; Benli, Sercan
    Career expectation level is shaped by many social, cultural and environmental factors. In order to the professional career expectation level to be high that is necessary to meet the needs, wishes, and desires of the individual that do not conflict with the business line, profession, and environment of the individual. For this reason, knowing the factors affecting the professional career perception of the individual who is educated in any sector and determining the level of professional motivation within this framework emerges as a very important requirement in terms of sectoral development and employment. In this respect, what expectations the individual has from the sector s/he wants to work in and the direction of these expectations are important in the context of motivation and career goals. In this research, it is aimed to examine the change in the career expectations of students who receive cookery education within the scope of the effects of COVID-19. The research was designed in the screening model. The universe of the research consists of students who continue their education in Aksaray University Güzelyurt Vocational School Cookery Program in the between 2019-2021 academic years. As a data collection tool in the research, Aymankuy and Aymankuy's (2013) research questionnaire for tourism and hotel management students was used. The data were analysed through frequency analysis and Wilcoxon Signed Ranks tests. According to the findings, it has been seen that the expectations of the cookery program students for their profession are high, but this expectation was lower than before the pandemic.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay’ın gastronomi turizminin sürdürülebilmesine yönelik bir değerlendirme
    (Rahman Temizkan, 2023) Can, Mehmet; Benli, Sercan
    Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen, UNESCO Gastronomi Şehri Hatay’ın gastronomi turizminin sürdürülebilirliğine yönelik kapsamlı değerlendirmelerde bulunmaktır. Ayrıca araştırma, şehrin gastronomi turizmi kapsamında yeniden yapılandırılmasında nasıl bir yol izlenebileceği, hangi değişkenlerin ve kriterlerin göz önünde bulundurulması gerektiği, yapılan incelemeden sonra nasıl bir model oluşturulmasının daha yararlı olabileceği konularında çeşitli çıkarımlar geliştirmeyi de amaçlamaktadır. Temel araştırmalar kapsamında açımlayıcı düzeyde tasarlanan araştırmada nitel veri toplama yönteminin tercih edilmesi uygun görülmüştür. Bu doğrultuda Hatay’ın gastronomi turizmi hakkında sağlıklı değerlendirme yapabilecek kişilerle görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Telefon ile yapılan görüşmeler kapsamında Hatay’da ikamet eden 5 tur rehberi, 5 turizm akademisyeni ve 5 restoran işletmecisine ulaşılmıştır. Alan yazına bağlı kalarak ve gastronomi turizmi bileşenleri çerçevesinde oluşturulan 4 soru görüşmeye katılanlara yöneltilmiştir. Görüşmeye katılanlar depremden sonra Hatay’ın gastronomi turizmi bağlamında yeniden tasarlanabilmesi için tesisler/turistik altyapı, aktiviteler, etkinlikler ve organizasyonlar olmak üzere dört bileşene odaklanılması gerektiğini vurgulamıştır. Ayrıca, her bir bileşen ile ilgili yapılacak planlı çalışmaların bir bütün oluşturacak şekilde bir araya getirilmesi ve aralarındaki koordinasyonun önemli olduğu ifade edilmiştir. Gastronomi turizmi bileşenlerine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesiyle birlikte gastronomi zenginliği herkes tarafından kabul edilen Hatay’ın yeniden gastronomi turizmi bağlamında canlanması sağlanmış olacaktır. Dolayısıyla, etkin bir yeniden tasarım sayesinde bu canlanma sadece yerel düzlemde kalmayacak uluslararası bir boyut kazanabilecektir. Hatay’da gerçekleştirilecek planlı ve sistemli bir çalışma sayesinde gastronomi turizmi faaliyetleri hiç olmadığı kadar düzenli yapılabilecek ve Hatay gastronomi turizmi sistemi sayesinde şehre tersine göçün sağlanmasında destekleyici olacaktır.

| Aksaray Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Aksaray Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aksaray, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim