Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Ayaşan, Tugay" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 4 / 4
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Effects of dietary rosemary essential oil on growth performance, carcass traits and some hematological values of chukar partridge
    (TURJAF, 2020) Sevim, Behlül; Gümüş, Erinç; Harman, Halil; Ayaşan, Tugay; Başer, Eyüp; Altay, Yasin; Akbulut, Kürşat
    The aim of this study was to determine effects of different dietary rosemary essential oil levels on growth performance, carcass traits and haematological values of breeder chukar partridge. Eighty (60 females and 20 males), 32-week-old breeder chukar partridge were randomly divided in five treatments, with four replicate pens with 4 birds each. Five experimental diets were formulated according to rosemary essential oil inclusion rates 0 mg/kg, 24 mg/kg, 48 mg/kg, 72 mg/kg and 96 mg/kg, respectively. The experiment lasted for 8 weeks. The chukar partridges had free access to ad libitum feed and water. At the end of the trial, 1 male and 1 female partridge were slaughtered for blood analysis. The obtained results showed that there was no significant difference in feed intake, body weight gain between the control and treatment groups. Dietary rosemary essential oil supplementation did not affect blood serum glucose, urea, triglyceride, total cholesterol, HDL-C and LDL-C levels in breeder Chukar partridges. It could be concluded that supplementing rosemary essential oil into Chukar partridges diet show no negative effect on growth performance.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Erkek Japon bıldırcınlarının (coturnix coturnix japonica) karma yemlerine farklı düzeylerde biberiye (rosmarinus officinalis l.) esansiyel yağ katkısının performans, serum ölçütleri ve üreme hormonları üzerine etkisi
    (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2021) Sevim, Behlül; Gökmen, Seyit Ahmet; Curabay, Barışcan; Cufadar, Yusuf; Ayaşan, Tugay; Bahtiyarca, Yılmaz
    Bu çalışma, Japon bıldırcınlarının (Coturnix coturnix Japonica) karma yemlerine farklı seviyelerde biberiye esansiyel yağ ilavesinin performans parametreleri, bazı serum ölçütleri ile üreme hormonlarına olan etkisini saptamak için yürütülmüştür. Çalışmada hayvan materyali olarak 49 günlük yaşta 60 adet erkek Japon bıldırcını (Coturnix coturnix Japonica) kullanılmıştır. Deneme 4 muamele grubunda 5 tekerrürlü olarak, her bir kafeste 3 adet hayvan bulunan 20 alt grupta, 3 hafta süreyle yürütülmüştür. Çalışmada biri kontrol (0 mg/kg) ve 3’ü farklı seviyede (100, 200 ve 400 mg/kg) biberiye esansiyel yağ katkılı olmak üzere 4 farklı karma yem hazırlanmıştır. Araştırma sonunda erkek bıldırcın karma yemlerine biberiye esansiyel yağ ilavesinin canlı ağırlık kazancı (CAK) ile serum parametrelerinden glikoz üzerine olan etkisinin istatistiki olarak önemli olduğu (P0.05).
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Kanatlı hayvan beslemede Jatropha (Jatropha curcas) kullanılması
    (Siirt Üniversitesi, 2020) Sevim, Behlül; Ayaşan, Tugay
    Kanatlı hayvan yemlerinde soya küspesi ve balık unu gibi protein kaynağı olarak kullanılan yem bileşenlerinin, piyasa fiyatlarındaki dengesizlik ve yukarı yönlü artış sonucunda daha ucuz alternatif kaynaklara duyulan ihtiyaç artmıştır. Bu alternatif yem kaynaklarından birisi olan Jatropha (Jatropha curcas) bitkisi, biyoyakıt kaynağı olarak son yıllarda popülaritesini arttıran, protein içeriği oldukça yüksek olan sütleğen (Euphorbiaceae) familyasına ait bir bitkidir. Bu derlemede Jatropha (J. curcas) bitkisinin besin madde içeriği ile kanatlı hayvan beslemede kullanılabilirliği araştırılmıştır
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The investigation of the fermentative, chemical and microbial Eefects of grape and tangerine pomace added to high moisture alfalfa silage
    (Sezer ÖZ, 2024) Gümüş, Erinç; Ünal, Yüce; Yavuz, Musa; Sırakaya, Selim; Sevim, Behlül; Ayaşan, Tugay
    This study investigated the impact of grape pulp (GRP) and tangerine pulp (TNP) supplementation (10% each) on alfalfa silage quality. The control silage received no additives. After a two-month fermentation period, silage samples were analyzed for chemical composition, fermentation quality, microflora, and organic acids. According to our results, both silage additives effectively lowered pH levels and isobutyric acid, while increased Fleig score and lactic acid levels compared to control group. However, GRP supplementation significantly increased the levels of crude protein (CP), yeast-mold colony count, and butyric acid levels. Conversely, TNP supplementation resulted in higher levels of water-soluble carbohydrates (WSC), valeric acid and lower acetic acid levels in the alfalfa silage samples. In conclusion, both GRP and TNP supplements have distinct effects on the chemical composition, silage quality, microflora, and organic acid profiles of alfalfa silage. These findings provide valuable insights into optimizing alfalfa silage production and its utilization in animal nutrition. Further research could explore optimal inclusion rates and potential synergistic effects with other additives to enhance silage quality.

| Aksaray Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Aksaray Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aksaray, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim