Browsing by Author "Demirçivi, Burak Murat"
Now showing items 1-6 of 6
-
Alternatif turizm çeşidi olarak ekolojik turizm: Hasan Dağı örneği
Eskin, Bülent; Tuncer, Mehmet; Demirçivi, Burak Murat (Aksaray Üniversitesi, 2017)Doğal çevreye etkileri en az olan ve yerel halk içinde ekonomik faydalar sağlayan ekolojik turizmin (ekoturizm) önemi her geçen gün artmaktadır. Ekolojik turizm kavramı, turizm ve çevre arasındaki ilişkinin önemi ve ... -
Dışarıya yemek hizmeti veren (catering) işletmelerde çalışanların iş güvenliği bilgilerinin değerlendirilmesi
Sormaz, Ümit; Demirçivi, Burak Murat; Yeşiltaş, Murat (Aksaray Üniversitesi, 2014)Yapılan çalışmalar, dışarıya yemek hizmeti veren (catering) işletmelerde çok fazlasıyla iş kazası ve yaralanmanın olduğunu göstermektedir. İş güvenliğine yeterince önem verilmemesi ve/veya bilgi eksikliği iş kazalarının ... -
Göreme Millî Parkı ve Kapadokya Kayalık Bölgeleri’ne ilişkin UNESCO raporu değerlendirmeleri ve öneriler
Demirçivi, Burak Murat (Detay Yayıncılık, 2017)Önceki dönemlerden ve medeniyetlerden günümüze kalan doğal ve kültürel mirasın tanınması, korunması, sunumu ve bunların gelecek nesillere aktarımı amacıyla UNESCO üye ülkeleri 1972 yılında ‘Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının ... -
Kurumsal İtibar: Kavramsal Bir İnceleme ve Turizm Sektöründen Bir Örnek
Demirçivi, Burak Murat (Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2023)Kurumsal itibar kavramı, hiç şüphesiz küçük–büyük her ölçekten ve her sektörden tüm kurumları ilgilendiren bir kavramdır. İtibar kavramına ekonomi, iletişim, işletme yönetimi, muhasebe, pazarlama, sosyoloji ve stratejik ... -
Üniversite çalışanlarının konaklama işletmelerinin hizmetlerinden memnun olma düzeyi: Aksaray Üniversitesinde bir uygulama
Tuncer, Mehmet; Demirçivi, Burak Murat; Doğan, Sait (Aksaray Üniversitesi, 2016)Bilindiği üzere konaklama işletmelerinin sunduğu hizmetlerin kendine has özellikleri vardır. Konaklama işletmelerinin ürettiği birçok ürünün ancak eş zamanlı olarak tüketilebilmesi ve stoklanamaması, konaklama işletmelerinin ... -
Üniversite öğrencilerinin baharatlara ilişkin bilgileri ve tüketim tercihleri: Aksaray Üniversitesinde bir uygulama
Demirçivi, Burak Murat; Altaş, Aysu (2016)Baharat, Türkçeye Arapçadaki ‘bahārāt’tan geçtiği ifade edilen ve Arapçada koku anlamına gelen ‘bahar’ kelimesinin çoğulu olan bir kelimedir. Aynı zamanda, Hindistan’ın Hintçedeki ismi de ‘Bhārat’tır (Bhārat Ganarājya = ...