Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tok, Serkan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Diyet anason (Pimpinella anisum L.) yağının Nil tilapyası (Oreochromis niloticus)'nın büyüme performansı, kan parametreleri ve kas besin içeriğine etkileri
    (Aksaray Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2024) Tok, Serkan; Öz, Mustafa; Dikel, Suat
    Bu çalışmada Nil tilapiası diyetine farklı oranlarda (%0,00, %0,10, %0,20 ve %0,30) anason yağı eklenmiş ve daha sonra balıklar bu yemle 40 gün boyunca günde iki defa olmak üzere beslenmişlerdir. Mevcut araştırmada, anason yağının Nil tilapiasının büyüme performansı, hematolojik parametreler, biyokimyasal parametreleri, serum antioksidan parametreleri, histopatolojisi ve kas besin içeiriği üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu araştırma Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Nazmi Tekelioğlu Tatlı Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonunda ortalama 74,20±1,24 g başlangıç canlı ağırlığa sahip 120 balıkla yürütülmüştür. Araştırma sonucunda balıkların final ağırlıkları sırasıyla; 117,59±0,9 g, 124,71±0,81 g, 132,22±0,81 g ve 129,53±0,72 gram olarak ölçülmüştür. Diyet kaynaklı %0,10 ve %0,20 oranında saf anason yağı Nil tilapiasının yem tüketimini arttırırken %0,30 oranında verilen saf anason yağı yem tüketimini azaltmıştır. Ayrıca tilapia yemine ilave edilen %0,10 ve %0,20 oranında saf anason yağı Nil tilapiasının yem çevrim oranını düşürürken %0,30 oranında verilen saf anason yağı yem çevrim oranında artışa sebep olmuştur. Besleme periyodu sonunda balıklardan alınan kanlardan yapılan analizlerde saf anason yağının %0,10 ve %0,20 oranında diyete eklendiğinde kan ve biyokimya parametreleini iyileştirdiği ve antioksidan kapasiteyi arttırdığı görülmüştür. Alınan doku örneklerinde ise anason yağı oranına bağlı olarak küçük miktarda doku hasarları tespit edilmiştir. Sonuç olarak, Nil tilapiası diyetlerine %0,10 ve 0,20 oranında eklenen saf anason yağının büyüme performansını arttırdığı, kan parameterelerini iyileştirdiği ve antioksidan kapasitesiyi arttırdığı görülmüştür.

| Aksaray Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Aksaray Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aksaray, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim