Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Morsi, Rania Elsayed" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Current advancements in chitosan-based film production for food technology; A review
    (Elsevier Science Bv., 2019) Mujtaba, Muhammad; Morsi, Rania Elsayed; Kerch, Garry M.; Elsabee, Maher Zaki; Kaya, Murat; Labidi, Jalel; Khawar, Khalid Mahmood
    Chitosan is obtained from chitin, which could be considered to be the most abundant polymer after cellulose. Owing to these properties, chitosan alone or chitosan-based composite film production is attaining huge attention in terms of applications from researchers and industrialists coming from divergent fields. To enhance the biological (mainly antimicrobial and antioxidant) and physiological (mainly mechanical, thermal and barrier) attributes of the chitosan-based films, a vast medley of plant extracts and supporting polymers has been blended into chitosan films. Considering the up to date literature reports based on chitosan film production and applications, it can be stated that still, the research ratio is low in this field. Chitosan blend/composite films with specific properties (superhydrophobicity, excellent mechanical strength, acceptable barrier properties) can be produced only for specific applications in food technology. In the current review, we tried to summarize the advancements made in the last 5-7 years in the field of chitosan film technology for its application in the food industry.

| Aksaray Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Aksaray Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aksaray, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim