Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Dailin, Daniel Joe" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    A review on exopolysaccharide production by Lactobacillus acidophilus and their techno-functional applications in food and pharmaceutical industry
    (Innovative Scientific Information and Services Network, 2023) Dailin, Daniel Joe; Bing, Loo Yoo; Hanapi, Siti Zulaiha; Yenn, Tong Woei); Zailani, Siti Nazrah; Çamkerten, İlker; Sukmawati, Dalia; El Enshasy, Hesham Ali
    Bacterial exopolysaccharides (EPS) are renowned for their technical and functional applications in the food and pharmaceutical industry.EPS retrieved from Lactobacillus sp.is one of the bacterial groups that have garnered a great deal of attention by showing its unique behaviors by expressing their ability to promote health benefits. The EPS from Lactobacillus acidophilus finds application in many areas like food, pharmaceuticals, bioremediation, cosmetics, and others. As EPS produced by Lactobacilli has conferred a range of local and systemic health benefits on the host, synthesis of these metabolites through fermentation should be emphasized. An optimal and cost-effective fermentation process by understanding the parameters and conditions is crucial in optimising the EPS yields. This review gives an overview of the biosynthesis of the EPS and the factors influencing the production of the EPS. Finally, techno-functional applications in food and pharmaceutical products associated with EPS are discussed.

| Aksaray Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Aksaray Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aksaray, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim