Browsing Tez Koleksiyonu by Issue Date
Now showing items 21-23 of 23
-
Proses aşamasındaki farklı uygulamaların patates cipsindeki akrilamid oluşumu üzerine etkileri
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2024)Bu çalışma, tüketicilerin maruz kaldığı patates cipsindeki akrilamid düzeyinin üretim sürecindeki farklı proses uygulamalarının deneysel ve istatistiksel olarak incelenmesini sunmaktadır. İlk aşamada dilim yıkama sıcaklığı, ... -
Karvakrol, timol ve küminaldehit' in Escherichia coli ATCC 25922 ile kontamine edilmiş kıyma örneklerinde doğal antimikrobiyel olarak tek tek ve kombine kullanımları durumunda koruyuculuklarının belirlenmesi
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2024)Mevcut çalışmada, gıdalar üzerinde doğal antimikrobiyaller olarak kullanım potansiyelleri bulunan timol, karvakrol ve küminaldehitin nanoemülsiyonlarının Escherichia coli ATCC 25922 mikroorganizması ile kontamine edilmiş ... -
Şeker pancarı lifi ve guar gamın hamur reolojik özellikleri ve ekmek kalitesi üzerine etkileri
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2024)Bu çalışma, lifce zengin şeker pancarı lifi (Fibrex, F) ve guar gamı (GG) ilavesinin hamur reolojisi ve ekmek kalitesi üzerindeki etkisini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla una farklı oranlarda F ilavesi ...