Search
Now showing items 1-10 of 43
Medicago murex Var. murex'in (Fabaceae) in vitro antioksidan ve bazı enzimlerin aktiviteleri üzerine inhibisyon özelliklerinin araştırılması
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Medicago türlerinin çoğu zengin protein içeriklerinden dolayı kaliteli yem bitkileri olarak kabul edilir. Kültüre edilmiş türlerinin hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde geniş bir şekilde tarımı yapılmaktadır. Bu çalışmada ...
Bazı mavi-yeşil bakteri suşlarının RAPD-PCR yöntemiyle genetik karakterizasyonu
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Siyanobakteriler; geniş yaşam alanına sahip, yüksek çeşitlilik gösteren, ekolojik açıdan önemli organizmalardır. Bu canlıların tanımlanmaları, sınıflandırılmaları oldukça zor ve karmaşıktır. DNA fingerprint ve diğer PCR ...
Çıyanın farklı vücut kısımlarından orjinal yapı korunarak biyoteknolojik uygulamalar için iki ve üç boyutlu nano kitin üretimi
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Daha önceki çalışmalarda izole edilen kitinler toz ya da granül haldedir. Literatür taraması sonucu sadece süngerlere ait birkaç türden ve bir böcekten üç boyutlu kitin izole edildiği görülmüştür. Mevcut çalışmada ise bir ...
Anne sütünden izole edilen lactobacıllus cinsi bakterilerin bazı starter ve probiyotik özelliklerinin araştırılması
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada anne sütünden izole edilmiş Lactobacillus cinsi bakterilerin bazı probiyotik ve starter özellikleri araştırılmıştır. Anne sütünden izole edilen suşlardan basil morfolojisine sahip izolatlar API 50 CHL kiti ile ...
Sympetrum fonscolombii (Dragonfly)'nin korneal lens yapısından kitin izolasyonu ve fizikokimyasal karakterizasyonu
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Kitin, eklembacaklıların göz bileşenlerinde görme sisteminin bir parçası olarak hizmet vermektedir. Bu şekilde son derece özelleşmiş vücut bölgelerindeki kitinin kalitesi daha detaylı inceleme gerektirmektedir. Yusufçuk ...
Mantardan (tricholoma terreum) elde edilen su ekstraktı ile kitosan temelli yenilebilir film eldesi ve karakterizasyonu
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bitki özleri ve hayvansal ürünler, kitosan temelli biyobozunur film üretmek için katkı maddesi olarak kullanılmıştır fakat mantar ekstraktı katkılı kitosan film üzerine yapılmış hiçbir çalışma yoktur. Bu çalışmada, ilk kez ...
Probiyotik olarak kullanım potansiyeli olan Enterococcus cinsi bakterilerin güvenilirliğinin belirlenmesi
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Tüketilen beyaz peynirler, probiyotik potansiyeli olan enterokoklar da dahil olmak üzere sürekli laktik asit bakterileri sağlarlar. Bu çalışmada, geleneksel beyaz peynirlerden izole edilen 12 Enterococcus faecalis suşlarının ...
Genetik olarak karakterize edilen insan kaynaklı lactobacıllus gasserı suşlarının probiyotik kültür olarak kullanım potansiyellerinin belirlenmesi
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Çalışmada, daha önceden anne sütünden izole edilen altı adet Lactobacillus gasseri MA suşunun, PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) tabanlı moleküler identifikasyon yöntemi ile genetik olarak tanımlanmıştır. MA suşların ...
Anne sütünden izole edilen streptococcus thermophilus suşlarının bazı biyoteknolojik özelliklerinin araştırılması
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma daha önce yürütülen bir proje dahilinde farklı gönüllü annelerden alınan sütlerden izole edilen beş adet Streptococcus thermophilus suşunun PCR tabanlı genetik identifikasyonu yapılmıştır. S.thermophilus MAS ...
Kelebeğin (Argynnis pandora) kanat ve gövdesinden kitin eldesi ve fizikokimyasal karakterizasyonu
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Bu çalışma, bir kelebek türünün (Argynnis pandora) kanatları ve kanatları hariç diğer vücut kısımlarından izole edilen kitinlerin fizikokimyasal özelliklerindeki farklılıkları ortaya koymak için gerçekleştirilmiştir. ...