Search
Now showing items 1-4 of 4
Bazı mavi-yeşil bakteri suşlarının RAPD-PCR yöntemiyle genetik karakterizasyonu
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Siyanobakteriler; geniş yaşam alanına sahip, yüksek çeşitlilik gösteren, ekolojik açıdan önemli organizmalardır. Bu canlıların tanımlanmaları, sınıflandırılmaları oldukça zor ve karmaşıktır. DNA fingerprint ve diğer PCR ...
Anne sütünden izole edilen lactobacıllus cinsi bakterilerin bazı starter ve probiyotik özelliklerinin araştırılması
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada anne sütünden izole edilmiş Lactobacillus cinsi bakterilerin bazı probiyotik ve starter özellikleri araştırılmıştır. Anne sütünden izole edilen suşlardan basil morfolojisine sahip izolatlar API 50 CHL kiti ile ...
Anne sütünden laktik asit bakterilerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve bazı probiyotik ve starter özelliklerinin araştırılması
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Konakçı sağlığı üzerinde olumlu etkiler gösteren canlı mikroorganizmalar probiyotik olarak adlandırılırlar. Anne sütü yeni doğmuş bebekler için önemli bir gıda kaynağı olmakla birlikte içeriğinde probiyotik özellik gösteren ...
Callinectes sapidus'dan kitin, kitosan izolasyonu ve fizikokimyasal karakterizasyonu
(Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Crustaceae familyasının üyesi olan Callinectes sapidus türü yengeçler dünya üzerinde geniş bir dağılıma sahiptir. Canlı kabuğunun iç kısmı besin olarak tüketildiğinden ekonomik değere sahiptir. Canlı dış kabuğunu ...