Browsing Makale Koleksiyonu by Issue Date
Now showing items 1-20 of 26
-
The impact of prosocial behaviors of employees on service quality in hotel businesses: Case of Nevşehir
(Anatolia: Turizm Araştırmaları, 2014)The purpose of this study is to determine the level of prosocial behaviors of hotel employees and to investigate the impact of prosocial behaviors of hotel employees on service quality. In line with the purpose of the ... -
Service rewards and prosocial service behaviours among employees in four and five star hotels in Cappadocia
(Routledge, 2014)Considerable research evidence has emerged demonstrating a link between aspects of organizational culture and employee behaviour. The present investigation examined the association of levels of service rewards perceived ... -
Gastronomi turizmi kapsamında Aksaray ili Güzelyurt (Gelveri) yöresel mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tatlarının değerlendirilmesi
(2016)Soyut kültürel mirasın somut yansıması olarak ifade edilen ve geçmişten günümüze içinde bulunduğu toplumla var olmuş yerel yiyecek içecek kültürü, günümüzde turizm faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendi ... -
The future of salt lake basin and evaluation the context of sustainable destination management as an attractivenes
(Aksaray Üniversitesi, 2017)This research was prepared with the aim of evaluating the current and future situation of the Salt Lake basin which is a natural attraction and home to many endemic species, as well as an important route in the migration routes ... -
Otel işletmelerinde içsel pazarlama uygulamalarının işgörenlerin hizmet verme yatkınlığı ve olumlu sosyal davranışları üzerine etkisi: Nevşehir örneği
(Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti., 2017)Bu çalışmanın amacı, otel işletmelerinde içsel pazarlama uygulamalarının işgörenlerin hizmet verme yatkınlığı ve olumlu sosyal davranışları üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Bu amaçla içsel pazarlamanın bağımsız ... -
Turistlerin tercih edilen destinasyona yönelik bilgi düzeyleri: Türkiye'deki sakin şehirleri ziyaret eden yerli turistler üzerine bir araştırma
(Aksaray Üniversitesi, 2018)Bu araştırma; sürdürülebilirliğin kentsel ölçekte uygulanması fikrini esas alan ve salyangoz logosuna sahip Türkiye’deki Sakin Şehirleri ziyaret eden turistlerin tercih edilen destinasyona yönelik bilgi düzeylerinin ... -
Bibliometric profile of the postgraduate dissertations written in the field of gastronomy
(Aksaray Üniversitesi, 2018)This study has been prepared with the purpose of making a general evaluation of the postgraduate dissertations related to the field of gastronomy conducted between the years 1987-2018 (Until February) in the framework ... -
Küçük ölçekli konaklama işletmelerinde müşteri ilişkileri yönetimi: Güzelyurt örneği
(Aksaray Üniversitesi, 2018)Turizm işletmeleri gibi emek yoğun olan hizmet işletmelerinin rekabet üstünlüğü sağlamalarında en önemli unsurlardan biri tüketici memnuniyetidir. Tüketici memnuniyetini sağlamak için işletmelerin müşterilerin istek ... -
Türkiye’deki coğrafi işaretli ürünlerin destinasyon markalaması kapsamında değerlendirilmesi
(Quarterly in Year, 2018)Bu araştırma; başlıca Sınai Mülkiyet Hakları kapsamında yer alan, temel olarak benzerlerinden farklılaşmış ve bu farkı kaynaklandığı yöreye borçlu olan yöresel ürünler olarak ifade edilen coğrafi işaretli ürünlerin destinasyon ... -
Gastronomi uzmanlığı, turları ve rehberliği: Kavramsal bir çerçeve
(Hitit Üniversitesi, 2018)Bu çalışmanın amacı, turist rehberliği açısından gastronomi uzmanlığının, gastronomi turlarının ve gastronomi rehberliğinin kavramsal çerçevesini oluşturmaktır. Araştırmanın yöntemi, teorik bir model önerisine dayanmaktadır. ... -
İnanç turizmi kapsamında Aksaray Somuncu Baba külliyesi’nin YouTube video analizi
(Türk Turizm Araştırmaları, 2020)Seyahat edenler, destinasyon tercihlerinde sosyal medya sitelerindeki fotoğraf, video veya yazılı paylaşımlardan etkilenmektedirler. Dünyada ve Türkiye’de İnanç turizmi kapsamında ziyaret edilen birçok nokta bulunmaktadır. ... -
Ayasofya-i Kebir cami-i’nin ibadete açılmasının dünya basınında yansımaları ve turizm faaliyetlerine etkisi
(TÜBİTAK, 2020)Bu çalışmanın amacı; 10 Temmuz 2020 tarihinde ResmiGazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile hukuki statüsü değiştirilerek müzeden camiye çevrilen ve ibadete açılma sürecinde Ayasofya ile ilgili uluslararası basının ... -
The effect of airline lounge services on the selection of airline
(Yusuf Karakuş, 2021)The services provided at lounges, designed in line with various needs with the purpose of enabling the passengers to make use of the waiting time at the airports, affect the selection of airlines. In this study, the effect ... -
Bir bilim dalı olarak önoloji
(Quarterly in Year, 2021)Türkiye, sahip olduğu toprak yapısı ve iklimi sayesinde asma bitkisinin yetişmesine dolayısıyla gerek sofralık gerekse şaraplık üzümün elde edilmesine uygun bir ülkedir. Türkiye bağ alanı ve üzüm üretim miktarı bakımından ... -
Toplumun turist rehberliği algısı: ekşi sözlük üzerine bir inceleme
(Murat BAYRAM, 2021)Bu çalışmanın amacı, toplumun zihninde oluşan turist rehberliği algısını anlamaya çalışmaktır. Geçmişten günümüze insanlar seyahat ve turizm hareketine katılmakta, gezip gördüğü yerleri anlamlandırmak ve tatillerinin bir ... -
Selfie turizmi ve turizmde selfie kazaları üzerine bir araştırma
(TÜBİTAK, 2021)Günümüzde turistlerin bir destinasyonu tercih etmesi için eskiden olduğu gibi sadece iyi hizmet kalitesi, misafirperverlik, temiz tesisler ve lezzetli yemekler gibi parametrelerin yeterli olmadığı, artık tüm bu beklentilerine ... -
Aksaray ilinin sportif olta balıkçılığı potansiyelinin belirlenmesi ve turizm açısından değerlendirilmesi
(Kent Akademisi, 2022)Turizm, ziyaret edilen destinasyonun ekonomisine çok büyük katkı sağlayan bir sektördür. Bu sebeple dünya üzerindeki tüm destinasyonlar sahip oldukları doğal ve kültürel çekiciliklerini kullanarak daha fazla turist çekmek ... -
The understanding of food literacy in the field of tourism
(İstanbul Aydın Üniversitesi, 2022)While a significant portion of the world struggles with the challenges that come with being overweight, another large portion of the world searches for authentic cuisine that will make their holidays a memorable experience. ... -
Deneyimsel turist rehberliği: kavramsal bir çerçeve ve model önerisi
(Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, 2022)Günümüzdeki teknolojik, ekonomik, sosyal ve psikolojik gelişmeler; tüketicinin ihtiyaçlarının, beklentilerinin ve isteklerinin bireysel yönünü daha baskın hale getirmektedir. Dolayısıyla turizm; bireyselleşme noktasında ... -
Scopus veri tabanı üzerinden etkinlik pazarlaması alanına ilişkin panoramik bir bakış
(Melih Topaloğlu, 2022)Bu çalışmanın amacı, Scopus veri tabanı üzerinden etkinlik pazarlaması alanının bilimsel gelişimini panoramik açıdan incelemektir. Yöntem – Araştırmanın amacı doğrultusunda, Scopus veri tabanında 1990-2020 yılları arasında ...