Turizm Rehberliği Bölümü
Collections in this community
-
Bildiri ve Sunum Koleksiyonu [1]
Proceeding Collection -
Diğer Yayınlar Koleksiyonu [0]
Other Publications Collection -
Kitap Bölümü Koleksiyonu [0]
Book Chapter Collection -
Makale Koleksiyonu [26]
Article Collection
Recent Submissions
-
Türk Gastronomisi Adına Yeni Bir Restoran Derecelendirme Sistemi: Gault & Millau Rehberi
(2023)Dünya üzerinde gastronomi meraklılarının, gurmelerin, gezginlerin ve gastronomi sektörü çalışanlarının dikkatle takip ettiği pek çok restoran derecelendirme sistemi bulunmaktadır. Yemeğin Nobeli” olarak da adlandırılabilecek ... -
Türkiye’de turist rehberliğinin gelişimini hızlandıracak öncelikli düzenlemelere ilişkin bir planlama modeli önerisi
(İrfan YAZICIOĞLU, 2023)Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de turist rehberliğinin gelişimini hızlandırmak için ihtiyaç duyulan öncelikli düzenlemeleri belirlemek ve bu düzenlemelerden hareketle bir gelişim planlaması modeli önermektir. Araştırmada, ... -
Turist rehberlerinin mesleği bırakma nedenleri
(Aksaray Üniversitesi, 2022)Profesyonel Turist Rehberi olarak çalışmakta olan kişiler karşılaştıkları bazı zorluklar sebebiyle mesleklerine devam etmeme veya bir süreliğine ara verme kararı alabilmektedir. Bu çalışmada eylemsiz turist rehberlerinin ... -
Türkiye’de şarap profesyoneli olmaya yönelik alınabilecek sertifika eğitimleri
(Rahman Temizkan, 2022)Alanında uzmanlaşmış, önolog, somelyer, degüstatör, şarap eğitmeni, şarap ve içki editörü gibi farklı meslek unvanına sahip olan şarap profesyonellerine; bağcılık faaliyetlerinde, şarap üretimi sürecinde, şarabın pazarlanması ... -
Bilinçli farkındalık, mesleki bağlılık ve ruminatif düşünme ilişkisi: turizm rehberliği öğrencilerine yönelik bir araştırma
(Rahman Temizkan, 2022)Bu çalışmanın amacı, turizm rehberliği öğrencilerinin bilinçli farkındalıklarının mesleki bağlılık ve ruminatif düşünme üzerindeki etkisini ayrıca bilinçli farkındalıkları ile mesleki bağlılıkları arasında ruminatif ... -
Deneyimsel turist rehberliği: kavramsal bir çerçeve ve model önerisi
(Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, 2022)Günümüzdeki teknolojik, ekonomik, sosyal ve psikolojik gelişmeler; tüketicinin ihtiyaçlarının, beklentilerinin ve isteklerinin bireysel yönünü daha baskın hale getirmektedir. Dolayısıyla turizm; bireyselleşme noktasında ... -
Scopus veri tabanı üzerinden etkinlik pazarlaması alanına ilişkin panoramik bir bakış
(Melih Topaloğlu, 2022)Bu çalışmanın amacı, Scopus veri tabanı üzerinden etkinlik pazarlaması alanının bilimsel gelişimini panoramik açıdan incelemektir. Yöntem – Araştırmanın amacı doğrultusunda, Scopus veri tabanında 1990-2020 yılları arasında ... -
The understanding of food literacy in the field of tourism
(İstanbul Aydın Üniversitesi, 2022)While a significant portion of the world struggles with the challenges that come with being overweight, another large portion of the world searches for authentic cuisine that will make their holidays a memorable experience. ... -
Aksaray ilinin sportif olta balıkçılığı potansiyelinin belirlenmesi ve turizm açısından değerlendirilmesi
(Kent Akademisi, 2022)Turizm, ziyaret edilen destinasyonun ekonomisine çok büyük katkı sağlayan bir sektördür. Bu sebeple dünya üzerindeki tüm destinasyonlar sahip oldukları doğal ve kültürel çekiciliklerini kullanarak daha fazla turist çekmek ... -
The effect of COVID-19 on tourists' attitudes and travel intentions: an empirical study on camping/glamping tourism in Turkey during COVID-19
(Established Publishers, 2023)Purpose - In this study, visitors' attitudes and behavioural intentions towards camping/glamping tourism in Turkey during the pandemic were investigated using the extended theory of planned behaviour (TPB). The model has ... -
Investigation of GIS based mobile route planning-navigation applications for tourism activities
(International Society for Photogrammetry and Remote Sensing, 2021)Mobile devices can be used in many areas such as shopping, entertainment and education. The number of mobile applications which provides information about a city or region, helps to find route by navigation and makes ... -
Selfie turizmi ve turizmde selfie kazaları üzerine bir araştırma
(TÜBİTAK, 2021)Günümüzde turistlerin bir destinasyonu tercih etmesi için eskiden olduğu gibi sadece iyi hizmet kalitesi, misafirperverlik, temiz tesisler ve lezzetli yemekler gibi parametrelerin yeterli olmadığı, artık tüm bu beklentilerine ... -
Bir bilim dalı olarak önoloji
(Quarterly in Year, 2021)Türkiye, sahip olduğu toprak yapısı ve iklimi sayesinde asma bitkisinin yetişmesine dolayısıyla gerek sofralık gerekse şaraplık üzümün elde edilmesine uygun bir ülkedir. Türkiye bağ alanı ve üzüm üretim miktarı bakımından ... -
Toplumun turist rehberliği algısı: ekşi sözlük üzerine bir inceleme
(Murat BAYRAM, 2021)Bu çalışmanın amacı, toplumun zihninde oluşan turist rehberliği algısını anlamaya çalışmaktır. Geçmişten günümüze insanlar seyahat ve turizm hareketine katılmakta, gezip gördüğü yerleri anlamlandırmak ve tatillerinin bir ... -
The effect of airline lounge services on the selection of airline
(Yusuf Karakuş, 2021)The services provided at lounges, designed in line with various needs with the purpose of enabling the passengers to make use of the waiting time at the airports, affect the selection of airlines. In this study, the effect ... -
Ayasofya-i Kebir cami-i’nin ibadete açılmasının dünya basınında yansımaları ve turizm faaliyetlerine etkisi
(TÜBİTAK, 2020)Bu çalışmanın amacı; 10 Temmuz 2020 tarihinde ResmiGazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile hukuki statüsü değiştirilerek müzeden camiye çevrilen ve ibadete açılma sürecinde Ayasofya ile ilgili uluslararası basının ... -
İnanç turizmi kapsamında Aksaray Somuncu Baba külliyesi’nin YouTube video analizi
(Türk Turizm Araştırmaları, 2020)Seyahat edenler, destinasyon tercihlerinde sosyal medya sitelerindeki fotoğraf, video veya yazılı paylaşımlardan etkilenmektedirler. Dünyada ve Türkiye’de İnanç turizmi kapsamında ziyaret edilen birçok nokta bulunmaktadır. ... -
Türkiye’deki coğrafi işaretli ürünlerin destinasyon markalaması kapsamında değerlendirilmesi
(Quarterly in Year, 2018)Bu araştırma; başlıca Sınai Mülkiyet Hakları kapsamında yer alan, temel olarak benzerlerinden farklılaşmış ve bu farkı kaynaklandığı yöreye borçlu olan yöresel ürünler olarak ifade edilen coğrafi işaretli ürünlerin destinasyon ... -
Gastronomi uzmanlığı, turları ve rehberliği: Kavramsal bir çerçeve
(Hitit Üniversitesi, 2018)Bu çalışmanın amacı, turist rehberliği açısından gastronomi uzmanlığının, gastronomi turlarının ve gastronomi rehberliğinin kavramsal çerçevesini oluşturmaktır. Araştırmanın yöntemi, teorik bir model önerisine dayanmaktadır. ... -
Turistlerin tercih edilen destinasyona yönelik bilgi düzeyleri: Türkiye'deki sakin şehirleri ziyaret eden yerli turistler üzerine bir araştırma
(Aksaray Üniversitesi, 2018)Bu araştırma; sürdürülebilirliğin kentsel ölçekte uygulanması fikrini esas alan ve salyangoz logosuna sahip Türkiye’deki Sakin Şehirleri ziyaret eden turistlerin tercih edilen destinasyona yönelik bilgi düzeylerinin ...