Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yavuz, Musa" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The investigation of the fermentative, chemical and microbial Eefects of grape and tangerine pomace added to high moisture alfalfa silage
    (Sezer ÖZ, 2024) Gümüş, Erinç; Ünal, Yüce; Yavuz, Musa; Sırakaya, Selim; Sevim, Behlül; Ayaşan, Tugay
    This study investigated the impact of grape pulp (GRP) and tangerine pulp (TNP) supplementation (10% each) on alfalfa silage quality. The control silage received no additives. After a two-month fermentation period, silage samples were analyzed for chemical composition, fermentation quality, microflora, and organic acids. According to our results, both silage additives effectively lowered pH levels and isobutyric acid, while increased Fleig score and lactic acid levels compared to control group. However, GRP supplementation significantly increased the levels of crude protein (CP), yeast-mold colony count, and butyric acid levels. Conversely, TNP supplementation resulted in higher levels of water-soluble carbohydrates (WSC), valeric acid and lower acetic acid levels in the alfalfa silage samples. In conclusion, both GRP and TNP supplements have distinct effects on the chemical composition, silage quality, microflora, and organic acid profiles of alfalfa silage. These findings provide valuable insights into optimizing alfalfa silage production and its utilization in animal nutrition. Further research could explore optimal inclusion rates and potential synergistic effects with other additives to enhance silage quality.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Yumurtacı Bıldırcın (Coturnix coturnix japonica) Karma Yemlerine Farklı Formlarda Biberiye Esansiyel Yağı İlavesinin Performans, Yumurta Kalitesi ve Yumurta Antioksidan Özellikleri Üzerine Etkisi
    (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2023) Behlül, Sevim; Olgun, Osman; Kılınç, Gözde; Yavuz, Musa
    Mevcut çalışma, yumurtacı Japon bıldırcını karma yemlerine farklı formlarda biberiye esansiyel yağı ilavesinin performans, yumurta kalitesi ve yumurta antioksidan özelliklerine etkisini tespit etmek için yürütülmüştür. Çalışmada toplam 80 adet bıldırcın her bir kafeste dört bıldırcının bulunduğu beş tekerrürlü dört gruba rastgele dağıtılmıştır. Kontrol grubu bazal yemle, deneme grupları ise bazal yeme biberiyenin 100 mg/kg düzeyindeki 3 farklı formunun (kapsülleme, zeolite emdirme, püskürtme) ilavesinden oluşan rasyonlar ile yemleme yapılmıştır. Çalışmanın sonunda karma yeme farklı formlarda biberiye esansiyel yağı ilavesi performans, yumurta kalitesi ve yumurta antioksidan parametrelerini etkilememiştir. Bu çalışmanın sonuçlarına göre yumurtacı bıldırcın karma yemlerine farklı formlarda biberiye esansiyel yağı eklenmesinin incelenen parametreler açısından bir etkisi olmamıştır. Bununla birlikte, kapsüllenmiş biberiye esansiyel yağı, diğer muamelelere kıyasla DPPH açısından sayısal bir fark yaratmıştır. Kapsüllenmiş biberiye esansiyel yağının etkilerini daha iyi anlamak için farklı seviyelerin kullanıldığı çalışmalara ihtiyaç vardır.

| Aksaray Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Aksaray Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Aksaray, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim